Közélet

Szegedi cégvezetők év végi prémiumai

Szegedi cégvezetők év végi prémiumai

2010. január 2., szombat
Szegedi cégvezetők év végi prémiumai

A városi cégvezetők év végi prémiumáról számol be cikkében a helyi napilap. A tavalyi év utolsó közgyűlésén zárt ajtók mögött döntöttek a száz százalékban városi tulajdonú cégek igazgatóinak év végi prémiumairól.

A Délmagyarország beszámolója szerint 10 cégvezető –

Németh István

, az IKV Zrt.,

Szabó Ferenc

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.,

Bánáti Antal

, a Szegedi Sport és Fürdő Kft.,

Pusztai Lajos

, a Szegedi Vásár és Piac Kft.,

Szélpál Gábor

, a Szegedi Városkép Kft.,

Kozári József

, a Szint Kft.,

Bátyai Edina

, a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.,

Csala Gabriella

, a Városi Televízió Szeged Kft.,

Kojedzinszky Richard

, a Ritek Zrt. és

Boros Gyula

, a Szegedi Ifjúsági Ház Kft. vezetője – megkapta a jutalmazás maximumát, teljes évi alapbérük 32 százalékát, mintegy bruttó 1,2 – 1,6 millió forintot. Akik a közgyűlés szerint nem tudták teljesíteni a kitűzött célokat – az SZKT vezére

Dózsa Gábor

, és a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezetője

Susányi Tamás

– azok néhány százalékkal kevesebb év végi prémiumot vihettek haza. A közgyűlés 2008. decemberében döntött úgy, hogy a válság miatt 20 %-kal csökkenti a városi cégvezetők bérét, méghozzá oly módon, hogy év végi jutalmazásoknál, nem az éves bérük 100 %-a lesz a megítélhető maximum, hanem 80 %. A helyi napilap közli azt is, hogy a tavaszi közgyűlés értékeli majd újra a vezetők teljesítményét és határoz arról, hogy ki érdemli meg, hogy prémiumát kiegészítsék további közel 1,5 – 2 millió forinttal akár a maximum 80 %-ra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.