Közélet

Slota mint szendergő Csipkerózsika

Slota mint szendergő Csipkerózsika

2010. január 5., kedd
Slota mint szendergő Csipkerózsika

Jan Slota újra felhívta magára a figyelmet. A HírTv értesülései szerint a magyarellenességéről ismert szlovák politikus ezúttal azt találta ki, hogy a magyarok politikai autonómia kialakítására készülnek Dél-Szlovákiában, s ezután népszavazást akarnak kiírni ezen területek elszakítására.

„Mind erre készülnek. S mi csak nézzük ezeket az előkészületeket, mint a szendergő Csipkerózsika. Olyanok vagyunk, mint a báránykák a vágóhíd előtt. Nem is bégetünk, csak állunk és nézünk, mint a báránykák” – nyilatkozta Slota a SITA hírügynökségnek. Az Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke nem szeretné, ha pártját uszítónak tartanák, vagy hogy azt hinnék, hogy SNS tagjai gyűlölik a magyar nemzetet. „Semmiképpen sem. Mi a magyar nemzetre ugyanúgy tekintünk, mint az EU bármelyik más nemzetére. Úgy vélem, hogy baráti a kapcsolatunk, és örülök, hogy az emberek között él ez a baráti kapcsolat. Sajnos Magyarország politikai elitjének – mindegy, hogy a magyar monarchiáról, az Osztrák-Magyar Monarchiáról, a kommunista magyar vezetésről, vagy most a szociáldemokratákról és a Fideszről van szó – egy közös nevezője van, s ez a nagymagyar sovinizmus” – mondta Slota. Az SNS elnökének véleménye szerint a magyarok sajátjukként tekintenek a történelmi Magyarországra, holott szerinte mindenki tudja, hogy a történelmi Magyarországon kisebbségben voltak a magyarok.

További részletek a HírTv honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.