Közélet

Csak magának utal a mindszenti MSZP-s polgármester

Csak magának utal a mindszenti MSZP-s polgármester

2010. január 20., szerda
Csak magának utal a mindszenti MSZP-s polgármester

8 hónapja nem kapnak tiszteletdíjat a képviselők Mindszenten. Zsótér István szocialista polgármester a település nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva nem fizeti a képviselők járandóságát, miközben ő költségtérítéssel együtt 300 ezer forint nettó fizetést vesz fel havonta úgy, hogy május óta csak hat testületi ülésen vett részt.

A képviselők megértik az önkormányzat fizetési gondjait, de azt nem tudják elfogadni, hogy a szocialista polgármester felveszi a teljes fizetését, úgy hogy az elmúlt 8 hónapban csak hatszor jelent meg testületi ülésen. "Abszolút magunkra vagyunk utalva. Az előbb tárgyaltunk a költségvetési koncepcióról és felvetődött több képviselő részéről, hogy ilyen fontos döntések meghozatalában miért nem vesz részt a szocialista polgármester" - mondta a hírTV-nek

Antal István

, mindszenti települési képviselő. A mindszenti önkormányzat több mint 10 millió forinttal tartozik 12 képviselőnek és a társadalmi megbízású alpolgármesternek.

Lázár János

a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint elfogadhatatlan a polgármester eljárása. "Nettó 300 ezer forintért a polgármester úr nem látja el a hivatalát, nem végzi a munkáját ez meg is látszik. Mindszenten nagyon komoly gazdasági likviditási problémák vannak. Különösképpen kevés pályázati pénzt tudott a település elnyerni. Láthatóan a polgármester úr cserben hagyta a képviselő-testületet és az embereket 300 ezer forintért. Ez egy szocialista divat" – mondta a hírTV-nek Lázár János.

Zsótér István

polgármester a kistérségi üléseken sem jelenik meg, azonban a megyei közgyűléseken az MSZP-frakcióban aktívan részt vesz. A HírTV szerette volna a városvezetőt is megkérdezni, de ő tegnapi testületi ülésen sem vett részt. Forrás:

HírTV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.