Közélet

Mégsem szűnnek meg a regionális MTV-stúdiók

Mégsem szűnnek meg a regionális MTV-stúdiók

2009. december 11., péntek
Mégsem szűnnek meg a regionális MTV-stúdiók

Magyar Anna megyei elnök szerint illúzióink azért ne legyenek

„Visszavonulót fújt az MTV menedzsmentje, annak a széles társadalmi és vidéki összefogásnak a láttán, amit a regionális stúdiók bezárása ellen indítottunk el” – mondta Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a jó hír hallatán, hogy úgy néz ki, mégsem szüntetik meg a körzeti stúdiókat. Ugyanakkor az elnök szerint illúzióink ne legyenek, az MTV pénzügyi ostroma folytatódni fog. Még nem győztünk, csak időt nyertünk. A bezárás most lehet, hogy elmaradt, de a pénzelvonás szándéka változatlan, ezért továbbra is kiemelt figyelemmel kísérjük a fejleményeket - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

A döntés Magyar Anna szerint jól példázza, mekkora erő rejlik az összefogásban, elsősorban a magyarországi megyék összefogásában, "hiszen nem csupán mi, itt a Dél-Alföldön, hanem érdekvédelmi szervezetünk, a MÖOSZ és a megyei elnökök szerte az országban kiálltak amellett, hogy a vidék ne tűnjön el a közszolgálati televízió képernyőjéről". "Örülök annak, hogy a két hete a nyílt levéllel útjára indított kezdeményezésünk ilyen széles társadalmi támogatottságra talált. Köszönöm mindazoknak, akik mellénk álltak, egyházaknak, civil szervezeteknek, hogy tiltakozásuknak hangot adtak, és együtt léptünk fel egy értelmetlen döntés ellen" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.