Közélet

Forró tea és szentelt kalács a Klauzál téren

Forró tea és szentelt kalács a Klauzál téren

2009. december 22., kedd
Forró tea és szentelt kalács a Klauzál téren

Folytatva a tavaly megkezdett hagyományt, szentelt kalácsot és meleg teát osztott hajléktalanoknak, rászorulóknak kedden délelőtt a Klauzál téren a Gyimesi család.

"Nem áruljuk, adjuk!" - mondta Gyimesi László, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke egy arra járónak, aki a kalácsok áráról érdeklődött volna. Hamarosan megérkezett a forró tea is. Adták: hajléktalanoknak, rászorulóknak és olyanoknak, akik várhatóan magányosan töltik az ünnepet, illetve mindenkinek, aki szívesen megállt beszélgetni egy jó teára. "Így próbálunk a rászorulóknak közösségi élményt nyújtani, amíg megállnak itt velünk kicsit beszélgetni. Az ünnepet magányosan tölteni talán még rosszabb, mint az év többi napját, ezért is gondoltunk tavaly erre a kezdeményezésre" - összegzett Gyimesi László. Tavaly ötszáz szelet kalácsot és ugyanannyi adag teát osztottak ki, és idén is körülbelül ekkora érdeklődésre számítottak. Az időjárás kegyes volt, enyhült és nem is esett, így zavartalanunk kezdődhetett meg az osztás. A kalácsokat Kondé Lajos, a dóm plébánosa áldotta meg. "Karácsony táján különösen figyelemre méltó az, hogy vannak, akik törődnek a másik emberrel. Ennek az adakozásnak az az üzenete, hogy fontos számunkra a másik" - mondta el portálunknak a plébános. Hozzátette: nemcsak karácsonykor kellene ennek az üzenetnek az ember szívében lennie, hanem minden nap jó lenne megőrizni ezt a lelkületet. Sokan a gazdasági válság miatt aggódnak a nehéz karácsony miatt, Kondé atya azonban másként vélekedik: "Lehet, hogy nem nagy dolgokat vásárolnak a családban, mert nincs rá anyagi keret, de ha valaki azért szeretettel ad édesanyjának, édesapjának, testvéreinek, gyermekeinek; akkor nem lesz rosszabb, vagy kisebb értékű ez a karácsony. Lehet, hogy elszaladt az emberekkel a ló: nem tudják a mértéket, és talán elgondolkoztatja őket a jelenlegi helyzet, hogy lehet adni másként is, nemcsak anyagi értékekkel kifejezve."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.