Közélet

Alkotmánybíróság elé a magánnyugdíjpénztár ügyét

Alkotmánybíróság elé a magánnyugdíjpénztár ügyét

2009. december 19., szombat
Alkotmánybíróság elé a magánnyugdíjpénztár ügyét

Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke kijelentette: amennyiben a köztársasági elnök nem kér előzetes normakontrollt az új magánnyugdíj-biztosítási rendszerről szóló törvényről, akkor a Fidesz fordul az Alkotmánybírósághoz – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

A politikus szerint a jogszabály segítségével a kormány külföldi befektetőknek játssza át az idős emberek megtakarításait.

Iván László

hangsúlyozta: „a törvény a nyugdíjak ellopására ad lehetőséget”, valamint a profitérdekek miatt az emberek várhatóan kevesebb nyugdíjat kapnak majd. A nyugdíjas tagozat elnöke kijelentette: felhívják minden olyan cég figyelmét, amely részt kíván venni a „magánnyugdíjpénztárak privatizációjában”, hogy a következő kormány meg fogja szüntetni azt a tarthatatlan helyzetet, hogy a magyar embereket kizárják a saját, nyugdíjcélú megtakarításaik feletti rendelkezésből. Az Országgyűlés hétfőn fogadta el az új magánnyugdíj-biztosítási rendszert. A Fidesz álláspontja szerint a kormány ugyanazzal a módszerrel akarja privatizálni a magánnyugdíjpénztárakat, mint amellyel korábban az egészségbiztosítás esetében próbálkozott. A jogszabály valamennyi magánnyugdíjpénztárnak lehetőséget ad egy szabadon kiválasztott intézménybe történő beolvadásra. A jelenlegi magánnyugdíjpénztári tagok egyéni számláján felhalmozott megtakarítás pedig teljes egészében átkerül a magán-nyugdíjbiztosító részvénytársaságnál vezetett egyéni számlára. Iván László közölte: a Fidesz elnöksége arra kéri az államfőt, fontolja meg előzetes normakontroll kérésének lehetőségét az Alkotmánybíróságnál. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a Fidesz fordul a Taláros Testülethez.

További részleteket ITT

olvashat a témáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.