Közélet

Panasznapot tart az állampolgári jogok biztosa

Panasznapot tart az állampolgári jogok biztosa

2009. augusztus 4., kedd
Panasznapot tart az állampolgári jogok biztosa

Szegeden tart panasznapot szeptember 24-én Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Az ombudsman az előzetesen összegyűjtött lakossági problémák közül hallgatja majd meg azokat, amelyek azt szükségessé teszik. A beadványokat augusztus 31-ig lehet bedobni a polgármesteri hivatalokban elhelyezett gyűjtőládákba – tájékoztat Kovalcsik Andrea megyei főjegyző közleménye.

Csongrád megyében is folytatódik a helyi panaszfelvételi napok országos sorozata. A kezdeményezés célja, hogy a panaszosok ne csak a budapesti hivatalban, hanem lakóhelyük közelében, személyesen is kérhessék panaszuk kivizsgálását, és lehetőséget kapjanak az ombudsmani segítségre azok is, akik másként nem tudnak kapcsolatba lépni a biztos hivatalával. A lakosok panaszaikat írásban adhatják be, a dokumentumokat 2009. augusztus 31-ig dobhatják be a polgármesteri hivatalokban elhelyezett gyűjtőládákba. Erre Csongrád megyében 10 településen van lehetőség: Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Csongrádon, Mindszenten, Mórahalmon, Kisteleken, Sándorfalván és Csanádpalotán. Az iratokat, leveleket az országgyűlési biztos hivatalában összesítik, majd Szegeden személyesen is meghallgatja

Szabó Máté

azokat, akiknek ügye ezt szükségessé teszi. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa várhatóan szeptember 24-én Szegeden, a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal székhelyén hallgatja meg személyesen a panaszokat, majd sajtótájékoztató keretében ad tájékoztatást a megyei panaszfelvételi nap tapasztalatairól – tudatja a főjegyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.