Közélet

Magyar-szerb civil összefogás

Magyar-szerb civil összefogás

2009. május 6., szerda
Magyar-szerb civil összefogás

„Közös jövőnk az egyesült Európában" címmel szerveznek magyar és szerb nyelvű előadássorozatot a Délvidéken május folyamán - adta hírül a VajdaságMA hírportál. A Társaság a Kárpát-medence Magyarságáért nevű civil szervezet a rendezvény által a térségben élő nemzetiségek közös érdekvédelmét és kulturális kapcsolataik erősítését szeretné elérni.

Az egyesület elnöke,

Éhn József

arról számolt be, hogy szervezetük alapvető célkitűzéseit - a Kárpát-medencei magyar közösségek megmaradását, a többségi nemzetekkel folytatott egyenrangú párbeszédet és a helyi közéletben elfoglalt szerepük megerősítését - szolgálja ez az előadássorozat is. „A jelenlegi, együttélési zavarokkal terhelt kapcsolatokba új szemléletet az ifjúság elérésével lehet teremteni, ezért az előadásokat a vajdasági magyar és szerb nyelven egyaránt nevelő oktatási intézményekbe telepítettük." - mondta el az elnök. A meghívott vajdasági előadók az Európai Unió kisebbségvédelmi politikájáról, a Szerb Köztársaság EU-csatlakozási tárgyalásairól fognak beszélni. Az előadássorozat

témáiról, időpontjairól és helyszíneiről itt

olvashatnak részleteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.