Közélet

Navracsics: Bajnai egy félelmetes gazdasági stratégia

Navracsics: Bajnai egy félelmetes gazdasági stratégia

2009. március 30., hétfő
Navracsics: Bajnai egy félelmetes gazdasági stratégia

Egy olyan miniszterelnököt találtak, aki aktívan részt vett az elmúlt 3 év kormányzati semmittevésben, és aki aktív volt abban is, hogy Magyarország oda jutott, ahol most van - jelentette ki Navracsics Tibor napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben. Mint mondta, ezek ugyanazok a szocialisták, akik 10 napja pajzsra emelték Gyurcsány Ferencet, majd az elmúlt szombaton lemondásra kényszerítették - adta hírül az mno.hu.

„Ha 20 éve valaki azt mondta volna Önöknek, hogy mindent megtesznek azért, hogy ne legyenek szabad választások, akkor nem hitték volna el" - mondta

Navracsics Tibor.

A politikus úgy látja: Bajnai egy félelmetes gazdasági stratégia, aki a válság előtt egy hónappal még azt mondta, az elmúlt két év után most tudjuk egyensúlyba hozni a gazdaságot, majd novemberben túl pesszimistának nevezte az azóta már romokban heverő költségvetést. Navracsics emlékeztetett arra: a Szonda Ipsos felmérése szerint az emberek 52, a Nézőpont Intézet szerint az emberek 62 százaléka előre hozott választásokat akar. De ugyanezt tartja az egyetlen megoldásnak több közéleti személyiség, szakember és politikus, hogy a köztársasági elnököt már ne is említsük.

Gyurcsány Ferenc

pedig azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy egy olyan tisztességes demokratát ajánl az Országgyűlésnek, aki szociáldemokrata meggyőződésű, és képes együttműködni a liberálisokkal. Meg fogjuk védeni az új miniszterelnököt - tette hozzá. Egy olyan tisztességes demokratát ajánlok az Országgyűlésnek, aki nem fogja engedni, hogy az a mentalitás legyen jellemző, ami az ellenzéki politikusokat jellemzi - ismételte önmagát a jelenlegi kormányfő. Azt is elmondta Gyurcsány, hogy a cél egy tisztességes, demokratikus Magyarország, amiért ha kell, a kormány is átalakításra kerül. A teljes cikk

az mno.hu-n itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.