Közélet

Célegyenesben a megye kórházainak pályázati pénzei

Célegyenesben a megye kórházainak pályázati pénzei

2009. március 17., kedd
Célegyenesben a megye kórházainak pályázati pénzei

A határon átnyúló pályázati program, az INTERREG keretein belül két-két pályázattal indult a szentesei Dr. Bugyi István Kórház és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet, melynek részeként közel 1,5 milliárdnyi beruházás valósulhat meg - tájékoztatta Magyar Anna, a Csongrád Megyei közgyűlés elnöke a sajtó megjelent képviselőit kedden a megyeházán.

A szentesi intézmény a romániai zsombolyai kórházzal közösen pályázott a sürgősségi betegellátás tapasztalatainak átadására, melynek keretében, mintegy 62 millió forintot igényeltek a kórházak - közölte a jelenlévőkkel

Várkonyi Katalin

igazgató. Ebből 37 millió forintot kapna Szentes, ahol ezt az összeget a romániai orvosok szakmai oktatására, továbbképzésére és az ehhez szükséges infrastrukturális változtatásokra fordítanák. Ennek a pályázatnak már megérkezett a befogadó-nyilatkozata. A másik egy kétfordulós projekt, melyben szintén a zsombolyai intézménnyel együtt vesz részt a szentesi kórház. Itt 1,3 millió eurót igényelnek sebészeti akutellátásra és az azt követő rehabilitációra.

Baráth Lajos

, a makói kórház igazgatója szintén két pályázatról számolt be. Az egyikben a sürgősségi betegellátásra igényeltek 200 millió forintot Araddal együtt, míg közel 2 millió eurós végösszeggel pedig a rádiódiagnosztikai együttműködésekre pályáznának, mely magában foglalja a diagnosztikai rendszer teljes digitalizálását Csongrád és Arad megye több településén is. A tervben szerepel e rendszer használatának céljából létesítendő oktatási központ kialakítása is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.