Közélet

Állami gondoskodásban élő gyermekek tábora kezdődött Szegeden

Állami gondoskodásban élő gyermekek tábora kezdődött Szegeden

2008. július 22., kedd
Állami gondoskodásban élő gyermekek tábora kezdődött Szegeden

Fotók: Gémes Sándor - SZEGEDma

Tíz napig száznegyven állami gondoskodásban élő gyerek táborozik Szegeden. Az Ágota Alapítvány által immár tizenkettedik alkalommal megszervezett rendezvényre az ország 78 gyermek- és lakásotthonából érkeztek fiatalok.

Az Ágota Alapítvány Magyarország összes megyéjében támogat gyermekotthonokat, árva és családból kiemelt gyermekeket, veszélyeztetett fiatalokat immár tizenkét éve - mondta Kothencz János alapítványi elnök, az országos találkozó vezetője, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel. A szervezet munkájában ma már csaknem 270 önkéntes vesz részt köztük pedagógusok, egyetemi hallgatók, szociális munkások, pszichológusok, orvosok és egykori állami gondoskodásban felnőtt emberek. Az alapítvány évente négyszáz ingyenes programot szervez állami gondoskodásban élő és más okból veszélyeztetett gyermekeknek, hét éve pedig éjszakai játszóházat működtet Szeged egyik lakótelepén - közölte az elnök. A táborozáson 7-19 éves gyerekek vesznek részt, a tíz nap alatt folyamatos sport- és szabadidős programokat, kézműves- és drámapedagógiai foglalkozásokat, konfliktuskezelő tréningeket szerveznek nekik az önkéntesek. Amikor már felszabadultabbá váltak a gyerekek, olyan komolyabb témák is szóba kerülnek a beszélgetéseken, mint a jövőkép, a családalapítás, a hogyan tovább kérdése - fogalmazott

Kothencz János

. Az elnök elmondta: ahogy szinte minden hazai civil szervezet, az Ágota Alapítvány is komoly problémákkal küzd, évről-évre nehezebb megteremteni a tábor anyagi hátterét. Az idei esztendőben a gyerekek étkeztetésének költségeihez annak a hetven önkéntesnek is hozzá kellett járulnia, aki tíz napon keresztül a táborlakókkal foglalkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.