Illegális bevándorlás

Migránsokat és embercsempészt fogtak a rendőrök

Migránsokat és embercsempészt fogtak a rendőrök

2024. június 26., szerda
Migránsokat és embercsempészt fogtak a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. június 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 23 határsértőt tartóztattak fel hazánk területére történő illegális belépésben.

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuknak jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos-magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 2 embert fogtak el, és embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Hercegszántó közigazgatási területén, 2024. június 25-én 5 óra 55 perckor a rendőrök egy lengyel honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül hat, magát török állampolgárnak valló külföldi utazott. 

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.