Illegális bevándorlás

Embercsempészeket fogtak el

Embercsempészeket fogtak el

2024. március 27., szerda
Embercsempészeket fogtak el

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. március 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban tiltott határátlépés miatt 20 embert fogtak el, embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

 

A rendőrök 15 óra 15 perckor Tatabánya térségében, az M1-es autópályán egy török honosságú tehergépkocsit ellenőriztek, amit egy török állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 16, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.