Illegális bevándorlás

Bakondi György: nem szolgálja az európaiak érdekét a brüsszeli migrációs paktum

Bakondi György: nem szolgálja az európaiak érdekét a brüsszeli migrációs paktum

2024. február 17., szombat
Bakondi György: nem szolgálja az európaiak érdekét a brüsszeli migrációs paktum

Ahogy beszámoltunk róla, az Európai Parlament LIBE bizottsága elfogadta szerdán a migrációs paktumot, támogatva, hogy új jogi keretbe foglalják a migrációt. Az új menekültügyi és migrációkezelési rendelet kötelező szolidaritást ír elő a migrációs nyomás alatt állóként elismert uniós országoknak.

 

 

Nem az európai emberek érdekét szolgálja

A "Soros-tervvel" egybecsengő brüsszeli migrációs paktum nem az európai emberek érdekét szolgálja - erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György azt mondta ezzel csak azt próbálják kommunikálni, hogy szigorítottak a határőrizeten. Továbbá azért volt szükség az eljárási szabályokat is figyelmen kívül hagyó gyors jóváhagyásra, hogy még a júniusi EP-választás előtt kész helyzetet teremtsenek.

Ám a migrációs paktum számos eleme elfogadhatatlan, így például a migránsok kvóták szerinti elosztása, és be nem fogadásuk esetén a pénzügyi büntetés. Ráadásul a határvédelem nem is uniós, hanem tagállami hatáskör.

Bakondi György hangsúlyozta, ez Magyarország számára elfogadhatatlan, jogilag sem kivitelezhető, és az EU belső rendjét is fenyegeti a közbiztonság és terrorizmus szempontjából.

Hozzátette: a Szerbia felől érkező migrációs nyomás ugyan valamelyest csökkent, miután az északmacedón határon is teljesítenek szolgálatot magyar és osztrák rendőrök, szerb kollégáik pedig igyekeznek megakadályozni, hogy az illegális bevándorlók megközelítsék Magyarország déli határát.

 

A pénteki kormányinfón is téma volt

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: Magyarország már az elvet sem fogadja el, miszerint be kell fogadni idegen embereket, és azokkal együtt kell éni.

Kvóta szerinti szétosztásban sosem fogunk részt venni – szögezte le, megjegyezve: a kapkodás arra utalhat, hogy Brüsszelben attól tartanak, a következő európai parlamenti felállás kedvezőbb lehet a migrációt ellenző pártoknak. – A paktum veszélyes a demokráciára, de nem az időzítés a legnagyobb baj, hanem hogy kötelezettséget ró a tagállamokra

- tette hozzá.

A határvédelem kapcsán jelezte, a migráció az unió nyugati államainál is egyre nagyobb probléma, ezért erre hivatkozva mondják, hogy végre határvédelemre is adnak pénzt, noha ez elenyésző összeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.