Illegális bevándorlás

A hivatásos szervek összehangolt fellépése után kevesebb migráns próbálkozott szombaton

A hivatásos szervek összehangolt fellépése után kevesebb migráns próbálkozott szombaton

2023. október 29., vasárnap
A hivatásos szervek összehangolt fellépése után kevesebb migráns próbálkozott szombaton

Ahogy beszámoltunk róla a szerbiai és magyar hatóságok új megállapodást kötöttek a migráció kapcsán. A magyar fél éjszakánként mostantól nem toloncolja vissza Szerbiába a Magyarország területén elfogott illegális bevándorlókat.

Péntek hajnalban szinte háborús hangulat alakult ki Horgosnál, folyamatosan ropogtak a gépfegyverek a határsáv teljes szakaszán, három migráns meghalt.

Ez felhívta a szerb hatóságok figyelmét, akik nagy erőkkel vonultak ki Horgosnál és Szabadkánál. A rendőrség speciális egységinek több száz tagja jelent meg az észak-bácskai térségben. Több helyen táborokat alakítottak ki.

Október 28-án összesen 198 határsértőt tartóztattak fel és 208 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben a szolgálatot teljesítő rendőrök.

Csongrád-Csanád vármegyében, hat esetben összesen 171 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén. 

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult - írja az Országos Rendőrfőkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.