Illegális bevándorlás

775 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén

775 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén

2023. október 14., szombat
775 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén

Október 13-án, pénteken összesen 808 határsértőt tartóztattak fel és 536 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben a szolgálatot teljesítő rendőrök.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 19 esetben összesen 775 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén - írja a police.hu

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iraki, orosz, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök Ásotthalom térségében, az 55-ös számú főút 31. kilométerénélegy német honosságú tehergépjárművet ellenőriztek, amit egy német állampolgárságú férfi vezetett. Az ellenőrzéskor a járműben a sofőrön kívül 29, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.