Illegális bevándorlás

Hölvényi György: tudomásul kell vennünk a helyi realitásokat

Hölvényi György: tudomásul kell vennünk a helyi realitásokat

2023. szeptember 20., szerda
Hölvényi György: tudomásul kell vennünk a helyi realitásokat

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: az oktatás terén elengedhetetlen, hogy az unió külpolitikai fellépése a lehető leginkább a helyi viszonyokhoz igazodjon.

Tudomásul kell vennünk a helyi realitásokat

mondta Hölvényi György

A vallási szervezetek és az oktatás nem választható külön, ennek szükségszerűségét, nem hagyhatja figyelmen kívül az az Európai Unió, rosszul értelmezett világnézeti semlegességre hivatkozva.

Világosan látszik, hogy a minőségi oktatás a fenntartható fejlődés motorja. Ez ad lehetőséget arra, hogy Afrika fiataljai hazájukban juthassanak tisztességes megélhetéshez és ne kényszerüljenek szülőföldjük elhagyására

fogalmazott.

Az EP-képviselő hozzátette: noha az unió vállalja a legnagyobb részt a fejlődő országok oktatásának támogatásában, az EU éves költségvetési ráfordítása gyakorlatilag 2010 óta változatlan.

A képzett fiatalok Afrika fejlődését kellene, hogy segítsék, nem pedig abba az irányba elmenni, hogy Európában keressenek boldogulást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.