Illegális bevándorlás

Az önkormányzatok az embercsempészek roncsaival vesződnek

Az önkormányzatok az embercsempészek roncsaival vesződnek

2023. szeptember 5., kedd
Az önkormányzatok az embercsempészek roncsaival vesződnek

Múlt heti adataim szerint embercsempészek által hátrahagyott autókból most éppen 34 darab van Ásotthalmon. Ez a szám a mai nap változhatott, mert bármikor szaporodhat. Fogyni nem szokott. Az önkormányzat egyelőre tehetetlen

mondta Papp Renáta, ásotthalom polgármestere.

Hozzátéve beszélt az önkormányzat lehetőségeiről.

Sajnálattal közlöm, hogy az önkormányzat jogi lehetőségei nem változtak. Tavaly levelet írtam a Belügyminisztériumnak, rövidebb intézkedési határidőt kértem. Jelenleg miután észleljük a járművet, tíz nap várakozási időt követően szállíttathatom el. De a szétszerelésükre külön bűnszervezetek jöttek létre, akik minden használhatót és mozdíthatót kiszednek ezekből a járművekből. A roncsot, az autó torzóját saját költségen kellene elszállítani, őriztetni egy évig, majd az egyéves várakozást követően elárvereztethetem

részletezte a polgármester.

Még egy csavar a dologban, hogy az árverésből befolyt bevétel nem az önkormányzatot, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t illeti.

Kiemelte, hogy leginkább egy kormányzati intézkedésre lenne szükség a helyzet megoldásához.

Ezt a jogi anomáliát a mai napig nem sikerült feloldani. A változáshoz kormányzati intézkedésekre van szükség. Ez az állapot már nem tartható sokáig!

hangsúlyozta Papp Renáta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.