Illegális bevándorlás

Ásotthalom, Mórahalom és Szeged-Gyálarét területén is fogtak határsértőket

Ásotthalom, Mórahalom és Szeged-Gyálarét területén is fogtak határsértőket

2023. szeptember 14., csütörtök
Ásotthalom, Mórahalom és Szeged-Gyálarét területén is fogtak határsértőket

Csongrád-Csanád vármegyében, 13 esetben összesen 606 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Ruzsa és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4, közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el, és embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és társaikkal szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult - írja a police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.