Illegális bevándorlás

Több autósüldözés is történt, összesen 7 embercsempészt fogtak el

Több autósüldözés is történt, összesen 7 embercsempészt fogtak el

2023. április 13., csütörtök
Több autósüldözés is történt, összesen 7 embercsempészt fogtak el

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 12-én összesen 275 határsértőt tartóztattak fel és 123 főt megakadályoztak hazánk területére történő illegális belépésben.

Ebből Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 226 határsértőt tartóztattak felÁsotthalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén. A vármegye határszakaszán pedig összesen 6esetben 123főt illegális belépését akadályozták meg.

Az első embercsempészekre éjfél után 5 perccel csaptak le Ásotthalom külterületén, ahol egy román honosságú személygépkocsit, amelyet egy román férfi vezetett, társa egy szintén román állampolgárságú nő volt. A járműben utasként 8 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A vármegyében további egy embercsempészt fogtak el, Ruzsa külterületén, ahol egy szerb gépjárművel 10, magát szírnek valló embereket csempészett egy szerb állampolgár.

Az ország területén számos embercsempészt fogtak el

Szombathely közigazgatási területén a járőrök megkíséreltek ellenőrzés alá vonni egy magyar honosságú kistehergépkocsit. A járőrök által követett jármű vezetője az árokba hajtott. A kistehergépkocsi vezetője egy 32 éves tunéziai állampolgár volt, utasterében 8 fő (1 férfi, 2 nő, 5 gyermek) török állampolgár utazott. A baleset következtében a tunéziai állampolgárt, valamint a migráns személyeket kivizsgálás céljából kórházba szállították, majd vizsgálatukat követően intézkedtek a migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az M5 Autópályán Inárcs közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. A gépjárművezető a rendőri felszólításnak nem tett eleget, lehajtott az autópályáról, majd Alsónémedi külterületén az úttestről letérve egy fának ütközött. A gépkocsiban utasként 9 fő, magát bangladesi és afgán állampolgárnak valló férfi utazott. A jármű vezetője és utasai közül 7 fő súlyos, 2fő könnyű sérülést szenvedtek.

Székesfehérváron a járőrök egy magyar honosságú személygépkocsit állítottak meg, amelyet egy olasz férfi vezetett. A járműben 6 szír férfi tartózkodott.

Mosonmagyaróvár területén egy svéd rendszámú gépjárművel, egy palesztin férfi összesen 19, magát szírnek valló férfit és nőt szállított.

Borítókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.