Illegális bevándorlás

Két migránscsoport lövöldözött egymásra Horgoson

Két migránscsoport lövöldözött egymásra Horgoson

2022. november 25., péntek
Két migránscsoport lövöldözött egymásra Horgoson

Tegnap este több órán át tartó lövöldözés és rendőri akció történt Horgoson, Szerbiában. Az elsődleges információk szerint két migránscsoport csapott össze. Végül a hatóságok 50 főt állítottak elő.

Mint arról mi is tegnap este beszámoltunk, illegális bevándorlók lövöldöztek tegnap este Horgoson. A Szabad Magyar Szó információi szerint még este fél 10-kor is tartott a lövöldözés. Ugyanekkora sikerült a hatóságoknak 50 embert előállítani.

Az incidens azért is hátborzongató, mert nem Horgos külterületén, hanem annak utcáin történt, ahogy ez a jelenetekből is látszik.

A migránsok főként a Bartók Béla utcában, a kishatár felé vezető úton tartózkodtak.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt mondta, ha a VMSZ nem vállalt volna eddig is kormányzati szerepet, még rosszabb lenne a migránshelyzet. Szerinte ,,tarthatatlan a helyzet", ebben pedig Horgos mellett kiemelte Martonost, Nyugat-Bácskát és Szabadkát is.

– Egyre többen vannak Európában, akik rájönnek, hogy a magyar kormánynak van igaza, itthon pedig a VMSZ-nek - mondta. Kiemelte, szerinte ezért fontos a hármas egyeztetés. a magyar elnök, a szerb elnök és az osztrák kancellár között.

(via Szabad Magyar Szó, Mandiner)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.