Illegális bevándorlás

Közel 100 migránst tartóztattak fel Szeged környékén

Közel 100 migránst tartóztattak fel Szeged környékén

2021. december 28., kedd
Közel 100 migránst tartóztattak fel Szeged környékén

Tegnap éjszaka, illetve ma hajnalban összesen 82 illegális bevándorlót tartóztattak fel és vezettek vissza az ideiglenes biztonsági határzárhoz Csongrád-Csanád megyében az egyenruhások.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei tegnap éjszaka fél 11-kor 33 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Szintén a szegedi kirendeltség, valamint a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve ma hajnalban újabb két csoportban 41 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa külterületén. A rendőri intézkedés során ezen csoportok tagjai sem tudták igazolni magukat, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el - azaz visszavitték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei  - Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzésére - ma hajnalban, nem sokkal egy óra előtt Deszk belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Citroen Berlingo típusú személygépkocsit.

Az egyenruhások az ellenőrzés során a 43 éves sofőrön kívül a gépkocsi utasterében és a csomagtartóban nyolc, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik nem tudták magukat igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol –őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Fotó: police.hu

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.