Illegális bevándorlás

26 migráns a hideg ellenére is próbálkozott megyénkben

26 migráns a hideg ellenére is próbálkozott megyénkben

2021. január 15., péntek
26 migráns a hideg ellenére is próbálkozott megyénkben

A járőrök január 14-én 5 óra 30 perc és január 15-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román-magyar közös ellenőrzés során a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen tegnap 9 óra 15 perckor egy bolgár honosságú kamionban hat illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

A Nagylak közúti határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap 18 óra 25 perckor egy török honosságú kamionban hét illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.