Hírzóna

A mai naptól kapják emelt bérüket a tanárok és ovónők

A mai naptól kapják emelt bérüket a tanárok és ovónők

2024. február 5., hétfő
A mai naptól kapják emelt bérüket a tanárok és ovónők

A hétfői napon az állami intézményekben dolgozó tanárok és óvónők számára megérkezik a megemelt bér - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

 

 

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a pedagógusbérek emelése régóta várt esemény, amellyel az állam a megbecsülését és elismerését tudja kifejezni.

Közölte, hogy január 30-ig minden pedagógus megkapta az értesítést, hogy mekkora emelt bérre számíthat, most pedig magát a bért is megkapta. Rétvári Bence hozzátette, hogy a nem állami fenntartók számára is megérkezett a bértömeg, és azt a napokban a pedagógusok számára ki tudják fizetni.

Hangsúlyozta, hogy a béremelés teljes egészében költségvetési forrásból valósul meg, az Európai Uniótól a kormánynak garancialevele van arra, hogy biztosítja a finanszírozást.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az állam a fenntartók részére a béremeléshez szükséges bértömeget elutalja, és azt a fenntartónak teljes egészében a béremelésre kell fordítania. Hozzátette, hogy ezt az államkincstár ellenőrizni is fogja.

 

Kijelentette: a "dollárbaloldal és a pedagógustagozatuknak szerződő szakszervezetek" az elmúlt másfél-két évben mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a pedagógus-béremelést. 

Az elmúlt 2 évben mondavacsinált okokkal akadályozták a pedagógusok béremelését úgy, hogy mindenféle álhíreket terjesztettek Magyarországról.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.