Hírzóna

Kiderült mikor kezdik tárgyalni a parlament költségvetés tervezetét

Kiderült mikor kezdik tárgyalni a parlament költségvetés tervezetét

3 órája
Kiderült mikor kezdik tárgyalni a parlament költségvetés tervezetét

Előreláthatóan november közepén kezdi tárgyalni a 2025-ös költségvetés tervezetét a parlament, és várhatóan december közepén fogadja azt el - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn.

 

Kövér László pontos időpontot nem tudott megjelölni a költségvetés elfogadására, de abban biztos volt, hogy ez karácsony előtt megtörténik. A házelnök közölte, a házszabály módosításával megváltozott az Országgyűlés működése, így a büdzsé tervezetének részletes szakmai vitája a költségvetési bizottságban folyik.

A parlament a bizottság által elfogadott módosítócsomagról szavaz majd, a frakciók pedig kérhetik, hogy néhány, ebben nem szereplő módosítási javaslatról is állást foglaljon az Országgyűlés plénuma. A Magyar Nemzeti Bank új elnökét várhatóan a tavaszi ülésszakon hallgatják meg.

Amennyiben a kormány két gazdasági tárcáját vezető politikus valamelyike lesz a jelölt és a két minisztérium feladatköre összeolvad, az Országgyűlésnek csupán a névváltoztatásról kell döntenie feles többséggel – tudatta Kövér László.

 

Nyitókép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.