Hírzóna

Keresztféléves Képzések: Jelentkezési Időszak Indul! + videó

Keresztféléves Képzések: Jelentkezési Időszak Indul! + videó

Indul a jelentkezés az egyetemek által meghirdetett keresztféléves szakokra

Márton Andrea
2024. október 15., kedd
Fotó: Kallus György/Világgazdaság
Keresztféléves Képzések: Jelentkezési Időszak Indul! + videó

Október 15-től elindul a jelentkezés a keresztféléves képzésekre az egyetemeken, amely lehetőséget biztosít a potenciális felvételizők számára, hogy februárban kezdjék meg felsőoktatási tanulmányaikat. A jelentkezési határidő november 15., így a diákoknak egy hónapjuk van, hogy benyújtsák jelentkezésüket.

Fotó:  Kallus György/Világgazdaság. A keresztféléves képzésekre október 15-től november 15-ig lehet jelentkezni idén

 

Népszerű szakok

A keresztféléves eljárás során a felsőoktatási intézmények elsősorban mesterképzési szakokat hirdetnek meg, amelyekre azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2024 januárjában megszerzik a szükséges felsőfokú végzettséget. Az alapképzések és osztatlan képzések kisebb számban, önköltséges formában érhetők el. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a jelentkezők 75-85%-a mesterképzésre pályázik, a legnépszerűbb szakok között szerepelnek a mérnöki, gazdálkodás-menedzsment, emberi erőforrás, valamint a kommunikáció- és médiatudomány.

Jelentkezési feltételek

A jelentkezés kizárólag az E-felvételi rendszerben lehetséges, ahol a végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig kell rögzíteni és hitelesíteni. A mesterképzésre jelentkezőknek fontos, hogy az oklevél átlagát két tizedes jegy pontossággal igazolják.

Kinek ajánlott a keresztféléves képzés?

A keresztféléves képzés különösen jó lehetőség azok számára, akik lemaradtak az általános felvételiről, vagy akik szeretnék megváltoztatni a képzésüket. A februárban induló képzések között számos levelező formát is találunk, ami ideális választás lehet a munka mellett tanulni vágyók számára.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.