Hírzóna

Vitályos Eszter: Magyarország az élen fog járni a károk helyreállításában

Vitályos Eszter: Magyarország az élen fog járni a károk helyreállításában

Bizonyítottak az árvízvédelmi beruházások

2 órája
Vitályos Eszter: Magyarország az élen fog járni a károk helyreállításában

A magyarok mindent meg tudnak oldani, Magyarország az élen fog járni az árvíz utáni károk mielőbbi helyreállításában - mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

Vitályos Eszter az árvízi védekezést értékelve hangsúlyozta, az érintett önkormányzatok minden segítséget megkaptak, amire szükségük volt, a települések és az önkéntesek időben elkezdték a munkát, és az állami felkészülés is gyorsan történt.

Jelezte, hogy a következő napok, hetek feladata a kárfelmérés, a biztosítási ügyek rendezése lesz. Még mindig nagyon sok olyan terület van, ahova beszorult a víz - mondta, példaként említve, hogy csütörtökön a választókörzetéhez tartozó Budakalász azon részein járt, ahol bár szivattyúznak, az emberek csak kenuval, gumicsizmában tudják megközelíteni a házaikat.

A kormányszóvivő arra kérdésre, jut-e Magyarországnak pénz a kárelhárításhoz az Európai Unió költségvetéséből, azt válaszolta, meglátják, mi lesz, és Orbán Viktor kormányfőt idézte, aki a napokban azt mondta, ezek a brüsszeli hozzájárulások általában olyanok, mint a kutya vacsorája, vagy van, vagy nincs.

Vitályos Eszter kiemelte, a magyarországi árvízvédelmi beruházások bizonyítottak: az elmúlt 10-13 évben kifejezetten árvízvédelemre fordított 150 milliárd forintból épített mobilgátak, védelmi rendszerek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a mostani árvíznél már ne kelljen annyit "homokzsákolni".

Óriási segítségként értékelte, hogy a védekezést helyben a település polgármestere, vízügyi szakember és katasztrófavédelmi összekötő együtt irányította. 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.