Hírzóna

Fogvatartottak is segédkeznek árvíz elleni védelemben

Fogvatartottak is segédkeznek árvíz elleni védelemben

Több ezren vesznek részt a munkálatokban

2 órája
Fogvatartottak is segédkeznek árvíz elleni védelemben

A magyarországi börtönök felkészültek arra, hogy aktívan részt vegyenek az árvízi védekezésben, jelenleg 2500 fogvatartott és 700 büntetés-végrehajtási dolgozó áll készenlétben - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

 

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a büntetés-végrehajtási szervezet szükség esetén a börtönök falain belül és azokon kívül is közreműködik az érkező árhullám elleni védekezésben, ahogyan ezt legutóbb 2013-ban is tették. Hozzátette: 

A büntetés-végrehajtás dolgozói és a feladatra önként jelentkező fogvatartottak tettre készen várják, hogy segítsék a védekezést.

A védelmi feladatokat irányító hatóságok, illetve a védelmi bizottságok felkérésére 500 alacsony biztonsági besorolású fogvatartottat, valamint 700 kollégánkat külső helyszínen, az országban bárhol képesek vagyunk a védekezési munkálatokhoz biztosítani. 

Ők a gátakon homokzsákok töltésével, pakolásával, míg további kétezer fogvatartott kizárólag a börtön falain belül, a homokzsákok töltésével tudják segíteni a védekezést

- mondta.

Szólt arról is, hogy a Váci Fegyház és Börtönben 120 fogvatartott mintegy 17 ezer homokzsák feltöltését kezdte meg az intézet területén belül, amelyeket az illetékes védelmi bizottság teherautókkal szállít el a zsákok rendeltetési helyére. Az intézet ezen felül külön intézkedéseket tesz a saját védelme érdekében is: a börtön Duna-parthoz legközelebb eső részén védvonalat épít, amelyet a dolgozók és a fogvatartottak homokzsákokkal erősítenek meg.

Emellett a Fővárosi Védelmi Bizottság megkeresésére keddtől a Margitszigeten vesznek részt az árvízi védekezésben a büntetés-végrehajtás munkatársai, Sopronkőhidán pedig az Ikva-patak áradása miatt kellett a segítség, itt rövid időn belül majdnem ezer homokzsákot töltöttek meg a bv-sek és a fogvatartottak, majd adtak át a Soproni Védelmi Bizottságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.