Hírzóna

A Vatikánt "elszomorították" az olimpia megnyitójának egyes jelenetei

A Vatikánt "elszomorították" az olimpia megnyitójának egyes jelenetei

6 órája
A Vatikánt "elszomorították" az olimpia megnyitójának egyes jelenetei

A Vatikánt "elszomorították" a párizsi olimpia megnyitójának egyes jelenetei - áll az Apostoli Szentszék francia nyelven kiadott közleményében.

 

A Szentszék csak csatlakozni tud azokhoz a véleményekhez, amelyek az elmúlt napokban elhangzottak, hogy sajnálkozásukat fejezzék ki a számos keresztény és más vallás híveit ért sértés kapcsán

 - áll a szombaton kiadott dokumentumban.

A múlt pénteken világszerte egy időben sugárzott előadás tartalmazott egy jelenetet, amelyről bírálói úgy vélték, hogy Az utolsó vacsorát parodizálja transzvesztita szereplőkkel. Az olimpia szervezői azt közölték, hogy a jelenetet egy Dionüszosz görög isten lakomáját felidéző festmény ihlette, amelyet a dijoni múzeumban őriznek, de ez nem vetett véget a kritikáknak.

Egy olyan nagyszerű rendezvényen, ahol az egész világ összegyűlik a közös értékek körül, nem lenne szabad lenniük számos ember vallási meggyőződését nevetségessé tévő utalásoknak

- olvasható a közleményben.

A szólásszabadságnak, amelyet magától értetődően nem kérdőjelezünk meg, megvan a maga határa a mások tiszteletében

- tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.