Hírzóna

Vulkánkitörés miatt kellett lezárni az olasz repteret (Videó)

Vulkánkitörés miatt kellett lezárni az olasz repteret (Videó)

2 órája
Fotó: AFP
Vulkánkitörés miatt kellett lezárni az olasz repteret (Videó)

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden. A belföldi és külföldi repülőjáratokat Palermóba és Trapaniba irányították át. A sziget légi közlekedésében fennakadással kell számolni.

Az aktív vulkánnak számító Etna az éjszaka folyamán hatalmas robajjal tört ki ismét. Catania repülőtere található a legközelebb, ezért a kráterekből felemelkedő hamufelhő itt szokott lecsapódni. A pályák és a gépek megtisztítása órákat vesz igénybe, de csak azután lehet elkezdeni, hogy leállt a hamueső.

Az országos geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) kedd reggel magas szinű – vörös – készültséget rendelt el, majd narancssárga színűre, vagyis közepes fokozatúra csökkentette. Utoljára az Etna július közepén, a Stromboli vulkánsziget kitörésével egy időben ébredt fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.