Hírzóna

Német dízelmozdonyok érkeznek a MÁV-hoz

Német dízelmozdonyok érkeznek a MÁV-hoz

5 órája
Német dízelmozdonyok érkeznek a MÁV-hoz

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba - közölte a MÁV Zrt..

 

A tájékoztatás szerint a mozdonyok műszaki átalakítás és sikeres hatósági engedélyeztetési eljárás után várhatóan az ősszel állnak forgalomba, elsősorban a nyugat-magyarországi nagy utasforgalmú vonalokon.

A vasúttársaság a növekvő utazási igény és a járműhiány enyhítése érdekében tartósan bérelhető használt járművek üzembe állításán dolgozik. Tavaly ősz óta az Akiemtől bérelt Siemens EuroSprinter villamosmozdonyok után a német cég által gyártott használt járművekkel bővülhet a MÁV-Start és MÁV Rail Tours flottája - írták.

 Nyomatékosították: a vontatójárművek jó műszaki állapotban vannak, megbízhatóságuk jóval meghaladja a MÁV jelenlegi állományáét, kiemelkedő rendelkezésre állási mutatóval rendelkeznek.

A Henschel TMe sorozatú dízelmozdonyokat korábban a Dán Állami Vasúttársaság (DSB) használta távolsági InterCity-forgalomban, onnan kerültek a Nordic Re-Finance állományába. A svéd céggel a MÁV-Volán-csoport leányvállalata, a MÁV Rail Tours Kft. köt szerződést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.