Hírzóna

Fiatalkorú késes zsaroló és embercsempész letartóztatását indítványozták

Fiatalkorú késes zsaroló és embercsempész letartóztatását indítványozták

1 órája
Fotó: Márton Andrea
Fiatalkorú késes zsaroló és embercsempész letartóztatását indítványozták

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta egy román embercsempésznek, valamint egy a testvére nyakához kést szorító fiatalkorúnak. 


 

A megalapozott gyanú szerint a román férfi csütörtök este vett fel Ásotthalom külterületén az általa vezetett személygépkocsiba 8 török állampolgárt, akik illegálisan lépték át a határt. A gyanúsított úticélja Ausztria volt, azonban röviddel azt elindulás után a rendőrök igazoltatták és őrizetbe vették. Az embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a román férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.


 

Ezen túlmenően az egyik megyebeli kisvárosban élő 16 éves fiú szerda délután követelt nyugtatót vagy 5000 ft-ot édesanyjától, aki a kérést elutasította annak ellenére, hogy a gyanúsított szurkálással fenyegetőzött. A fiú ezután öccse mögé lépett, akinek nyakát bal kézzel átkarolta, míg a jobb kezében egy 15 cm pengehosszúságú kést tartott a sértett nyakához és újra pénzt követelt kábítószerre azzal, hogy ha nem kap, megszúrja a testvérét. A cselekménynek az időközben hazaérő édesapa vetett véget. A zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a főügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a fiatalkorú letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.


 

A főügyészség indítványainak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.