Hírzóna

Elhunyt Zulu, a világ egyik legjobb mentőkutyája (Videók!)

Elhunyt Zulu, a világ egyik legjobb mentőkutyája (Videók!)

A törökországi mentéseiről készült videók bejárták a világsajtót

2 órája
Elhunyt Zulu, a világ egyik legjobb mentőkutyája (Videók!)

"Néhány angyal bundát választ szárnyak helyett. Ég veled Zulu!" - kezdte sorait a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat.

 

 

Zulu és gazdája, Attila kiváló párost alkottak. Mint a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat csapatvezetője fogalmaz, "különleges erő és akarat rejlett bennük minden értelemben. Kimondhatjuk, hogy a tökéletes párost kaptuk meg az Ő személyükben. A feladást, félelmet nem ismerő Zulu és a céltudatos és precíz Atti alkották azt a csapatot, akik elhódították a legjobbaknak járó MRT minősítést a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetségtől, vagyis az általunk mestervizsgaként emlegetett legmagasabb szintű mentőkutyás vizsgát, de talán Törökországban értek a csúcsra. Azokban a napokban a mi csapatunk zászlóshajójaként életeket mentettek. A munkájukról szóló videók bejárták a hazai és a világsajtót és valljuk be őszintén, hogy nincs is ennél csodálatosabb dolog egy ilyen szakmában... életeket menteni. Nekik megadatott, hogy átélhették ezt a pillanatot és nekünk megadatott, hogy büszkén mondhattuk, hogy Ők hozzánk tartoznak."

 

 

Zulu első mentőkutyás tréningje a romokon:

Zulu élő embereket jelez Törökországban a földrengés után:

Zulu helyet kapott a világ legjobb mentőkutyái között:

A Zuluról megemlékező bejegyzés:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.