Hírzóna

Botrányos: nyers hússal akarják jóllakatni az olimpikonokat

Botrányos: nyers hússal akarják jóllakatni az olimpikonokat

A sportolók bevallása szerint kaotikus a helyzet a párizsi olimpiai falu étkezdéjében.

3 órája
Fotó: Csudai Sándor
Botrányos: nyers hússal akarják jóllakatni az olimpikonokat

Nem csak a közlekedéssel akad probléma Párizsban, amiért néhány úszó már ott is hagyta az olimpiai falut, hanem az étkeztetéssel is. Grillcsirkéből és tojásból nagy hiány van, ezeket a szakácsok francia termelőktől igyekeznek beszerezni - írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Csudai Sándor. 

 

Olykor alternatív megoldást választottak a probléma megoldására, például nyers húst szolgáltak fel a sportolóknak, akik ezt elfogadhatatlannak tartják, és többen már inkább saját maguknak biztosítják be az ételt, amit aztán az olimpiai faluban elfogyasztanak.

A britek szintet léptek, ők inkább saját séfet biztosítottak a sportolóiknak, hogy megfelelő ételek kerülhessenek az asztaukra.

– Minden olimpia kezdetén két-három dolog problémát jelent, amely közül a közlekedés az egyik. De most óriási gondot jelent az olimpiai faluban felszolgált étel, ami nem megfelelő – vélekedtek a Brit Olimpiai Bizottságnál. Egy szigetországi sportoló is hasonlóan nyilatkozott, szerinte kaotikus a helyzet Párizsban a tokiói olimpiai faluhoz képest.

A szervezők szerették volna csökkenteni az ötkarikás játékok karbonlábnyomát, ezért több növényi alapú ételt kínálnak az olimpikonoknak. Több nemzet étkezési szokásait is figyelembe vették, és próbáltak az igényeknek megfelelő étkeket felszolgálni, ám az elkészített vegán ételek nem felelnek meg az elvárásoknak. És míg a briteknek lehetőségük volt rá, hogy megoldják a saját étkeztetésüket, nem minden ország tudja ezt megtenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.