Hírzóna

Bolgár embercsempészek bíróság előtt

Bolgár embercsempészek bíróság előtt

6 órája
Fotó: Márton Andrea
Bolgár embercsempészek bíróság előtt

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a két férfit, akik idén májusban szállítottak illegális határátlépőket Ausztriába.


A vádfeljegyzés szerint a két férfi 2024. június 12. napján reggel 6 órakor hajtott ismeretlen megbízójuktól mobilalkalmazáson kapott utasításokat követve Ásotthalom közelébe. A vádlottak egyike sofőrként, társa pedig utasként segített 3, az államhatárt illegálisan átlépő török személy gépkocsiba történő felvételében. A vádlottak úticélja Ausztria volt, azonban a rendőrök röviddel az elindulást követően őket igazoltatták, majd előállították és őrizetbe vették.


A járási ügyészség a két férfit gyorsított eljárás keretében, őket embercsempészés bűntettével vádolva bíróság elé állította. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.