Hírzóna

Várja a jelentkezőket az MCC

Várja a jelentkezőket az MCC

Nemzetközi ösztöndíjakkal is támogatják a hallgatókat.

2024. június 4., kedd
Várja a jelentkezőket az MCC

Már csak néhány hétig, június 30-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési programjaira – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az intézmény. Az MCC egyetemi programja egyedülálló, hiszen térítésmentesen személyre szabott, kiscsoportos foglalkozások keretében, több tudományágat felölelve egészíti ki a felsőoktatási tanulmányokat.

 

Az intézmény missziója, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől függjön, hanem kizárólag a képességeik és motivációjuk szabjon határt, amelynek kibontakoztatáshoz az MCC minden hátteret biztosít.

Az intézménybe belépő diákok már az első évtől kezdve a világ vezető egyetemein oktató és kutató, nemzetközileg elismert szakemberek előadásain vehetnek részt.

Az egyetemi program első állomása a juniorképzés, amelyen a fiatalok a kurzusstruktúrának köszönhetően több tudományterülettel is elmélyülten foglalkozhatnak, elsajátítva az érveléstechnika és a vitakultúra, a politikai filozófia, a logika, a mikro- és makroökönómia alapjait. A személyre szabott, kiscsoportos kurzusokban zajló munka segít kibontakoztatni a diákokban rejlő tehetséget. Az MCC nagy hangsúlyt helyez az idegen nyelvi képzésekre is.

Az intézmény biztosítja a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, a kapcsolati tőke bővítésére. A szakmai képzések mellett kiemelten támogatja a közösségi életet, így már

a juniorképzés keretében közös kulturális és rekreációs programok, valamint nívós kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat.

Az MCC tehetséggondozó programjának egyik alappillére, hogy a hallgatókat tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. Tavaly mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt.

Az intézmény mindazon, az első egyetemi évüket a 2024/2025-es tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, a debreceni, a győri, a miskolci, a pécsi vagy a szegedi egyetem nappali tagozatos hallgatójaként kívánják tanulmányaikat megkezdeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.