Hírzóna

Megkéseltek egy német jobboldali politikust

Megkéseltek egy német jobboldali politikust

2024. június 5., szerda
Megkéseltek egy német jobboldali politikust

Kedden késő este Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét a német dpa hírügynökség szerdai értesülése szerint. Az AfD „baloldali szélsőségesként” írta le a támadót.

Forrás: AFP (illusztráció) Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV

 

Az incidens éjszaka háromnegyed tizenegykor történt. A mannheimi rendőrség hivatalosan reggel csak annyit erősített meg, hogy rendőri akció történt. Részletes tájékoztatást az esetről szerda délelőttre ígértek.

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten. Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel.

Az AfD tájékoztatásában a „baloldali szélsőségesként” írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni.

Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva

– mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.

Pénteken Mannheimben egy 25 éves afgán a piactéren tartott iszlámellenes rendezvényen kést rántott, és megsebesített hat embert, köztük egy rendőrt is, aki később belehalt sérüléseibe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.