Hírzóna

Kisebb hadseregnek elegendő fegyvert akartak Magyarországra csempészni Röszkénél

Kisebb hadseregnek elegendő fegyvert akartak Magyarországra csempészni Röszkénél

Volt ott minden.

2024. június 4., kedd
Kisebb hadseregnek elegendő fegyvert akartak Magyarországra csempészni Röszkénél

Éles maroklőfegyvereket, tárral felszerelt géppisztolyt és lőszereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei Röszkén, egy albán rendszámú kisteherautóban – adta hírül a vámhivatal közösségi oldalán.

 

Az eset május végén történt. Röszkénél jelentkezett belépésre egy Mercedes Sprinter, amelynek albán sofőrje azt állította: nem szállít olyan terméket, amelyet kötelező bejelenteni. Kockázatelemzés alapján azonban a vámügyőrök úgy döntöttek, átvizsgálják az autót és utóbb úgy tűnik, nem csalt a szakemberek szimata. 

Az oldalsó ajtók kárpitja mögött fegyvereknek látszó tárgyakat vettek észre.

Meg is bilincselték gyorsan a férfit, miközben a gépkocsit tételes vámvizsgálatra irányították a hat, szintén albán utassal együtt. A jármű kárpitjának megbontásával kilenc lőfegyvert tárral együtt, egy géppisztolyt, három éles maroklőfegyvert és 2693 darab lőszert találtak.

A határkirendeltség pénzügyőrei a sofőrrel, valamint utasaival szemben lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.