Hírzóna

Az emberkereskedelem elleni küzdelemről tartottak szakmai napot

Az emberkereskedelem elleni küzdelemről tartottak szakmai napot

2024. június 24., hétfő
Az emberkereskedelem elleni küzdelemről tartottak szakmai napot

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség belső képzéssel összekötött szakmai napot tartott az emberkereskedelem és kényszermunka elleni küzdelemben érintett hatóságok, szervezetek bevonásával.

 

 

A részben személyesen, részben online jelenlét mellett, hibrid formában megtartott napon részt vettek a törvényszék, a rendőrség, az idegenrendészeti igazgatóság, a tankerület, a kormányhivatal, az áldozat segítő szervezetek vezetői és munkatársai. Az emberkereskedelem és kényszermunka elleni küzdelemben betöltött szerepéről és eszköztáráról előadást tartott a legfőbb ügyészség ügyésze, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa, két vármegye Áldozatsegítő Központjának koordinátora, a kormányhivatal foglalkoztatás-felügyelettel és gyámügyekkel foglalkozó osztályainak vezetői, továbbá mentálhigiénével és gyermekgyógyászattal foglalkozó szakfőorvos.

A szakmai nap célja többek között az eszköztárak jogszabályi keretek közötti összehangolása, egymás munkájának gyakorlati szempontú megismerése és a személyes kapcsolatok kiépítése volt a minél hatékonyabb fellépés érdekében. A szakmai napon a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség és a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség ügyészei online formában, továbbképzés keretében is részt vehettek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.