Hírzóna

Elítélték az üllési férfit, aki nyakon szúrta barátját

Elítélték az üllési férfit, aki nyakon szúrta barátját

2024. június 10., hétfő
Elítélték az üllési férfit, aki nyakon szúrta barátját

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék hétfőn azt az üllési férfit, aki 2022 decemberében nyakon szúrta egyik ismerősét.

 

A bíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit. Az ítélet szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott és a sértett baráti viszonyt ápolt, több alkalommal italoztak együtt a vádlott Csongrád-Csanád vármegyei otthonában. 2022. december 6-án is együtt ittak meg négy liter bort. A sértett súlyosan lerészegedett, gyakorlatilag az alkoholmérgezés állapotába került. A késő délutáni órákban szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a sértett szidalmazása közben magához vett egy 11 centis pengéjű kést, és azzal a jobb füle alatt nyakon szúrta.

Ezután a sértett telefonált a mentőknek, de a beszélgetés közben olyan rossz állapotba került, hogy a vádlottnak kellett folyatnia a hívást. Az erről készült felvétel szerint a vádlott azt mondta, 

"megszúrtam egy gyereket".

A férfit a szegedi klinikára szállították, és ott ellátták. Életveszélyes állapotba került: a 15-20 centis szúrt sérülést okozó kés elérte az egyik nyaki vénáját. Életét a kellő időben érkező és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott az eljárás során azzal védekezett, hogy a férfi - ahogy egy alkalommal korábban megtörtént - saját magát sebesítette meg.

Kemenes Krisztián bíró az ítélet indoklása során kifejtette, bár a vádlott következetesen tagadta bűnösségét, azt nem vitatta, hogy jelen volt a bűncselekmény helyszínén, de állítása szerint aludt, amikor a férfi sérülése keletkezett. A sértetti tanúvallomások és más bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a férfi nem saját magát szúrta meg, hanem a vádlott követte el a bűncselekményt.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.