Hírzóna

Gál Kinga: Mindenképpen változás kell Brüsszelben

Gál Kinga: Mindenképpen változás kell Brüsszelben

Az EP képviselő szerint vissza kell hozni az európai emberek életébe a normalitást

2024. május 29., szerda
Gál Kinga: Mindenképpen változás kell Brüsszelben

Hibás döntéseket hozott az Európai Unió az elmúlt öt évben, így nem tudta megfelelően kezelni a válságokkal teli ciklust. Centralizmussal és a tagállamok gyengítésével válaszolt, de ez a trend megbukott, ezért változásra van szükség Brüsszelben. Erről Gál Kinga a Fidesz EP-képviselője beszélt lapunknak, szegedi lakossági fórumán.

Gál Kinga szerint eljött az ideje a változásnak az Európai Unióban

 

Komoly tétje van az európai parlamenti választásoknak


Mindenképpen változásra van szükség Brüsszelben. 

Ahogy ez az uniós nyomásgyakorlás, ahogy ez a hipokrita magatartás és kettős mérce az elmúlt időben működött, mindenki ellen, aki nem volt hajlandó beállni a fősodorba, a háború kérdésében, az illegális migráció kérdésében, vagy a gyermekeink védelme a genderpropaganda kérdésében, az mind ezt mutatja

- mondta lapunknak Gál Kinga.

A kormánypárti EP képviselő kiemelte, hogy a közvélemény-kutatásokból kiderül, hogy az európai emberek békét akarnak, elegük van az illegális bevándorlásból, és fontosnak érzik a külső határok védelmét. „Itt az idő, és változtatni kell. 

Az hogy az európai parlamenti választás el tudja-e hozni azt a változást, amire szükség van, és visszahozza-e az európai emberek életébe a normalitást, az azon fog múlni, hogy az amúgy tagállamonként, erősödő jobboldali konzervatív pártok tudnak-e áttörést hozni június 9-én

-mutatott rá a politikus.

 

Magyarország a béke pártján


A Robert Fico, szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merénylet is azt mutatja, hogy erős az agresszió a békepártiak ellen egész Európában. Magyarország a béke pártján áll, de ahhoz, hogy érvényesíteni tudja érdekeit, erős felhatalmazás kell a választóktól. 

Ha erősek vagyunk, ha erős a hangunk, és ha vannak mögöttünk mások is, akkor hatványozódik az érdekérvényesítő képességünk. 

Ez kulcskérdés”- fogalmazott Gál Kinga.

Sok szegedi volt ott Gál Kinga fórumán, akik nem csak hallgatták, de kérdezték is az európai parlamenti képviselőt

 

A politikus hangsúlyozta, hogy hazánk a nyomásgyakorlás ellenére a béke pártján áll, ezt képviseli Orbán Viktor az Unióban is. "Ott kell lennünk a miniszterelnök mellett, és meg kell erősítenünk. Ezért 

nem mindegy, hogy Magyarországról hány képviselőt tud maga mögött a kormányfő. 

A magyar közéletben, magyar politikában csak a kormánypártok a békepártiak. Ezért kell a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit bejuttatni többségbe, hiszen ahogy a szlogenünk is mondja, csak a béke, csak a Fidesz”- mondta a politikus.

 

Brüsszeli kettős mérce

Brüsszel nyíltan kettős mércével méri a tagállamokat. Bünteti azokat akik nem a fősodor és az elképzelt, meghatározott elvárásrendszer szerint cselekednek. „A hipokrita hozzáállás Brüsszel részéről arról szól, hogyha nem áll be egy kormány a fősodorba, ráadásul esetleg jól csinálja, és esetleg követendő példa lehet, akkor meg kell büntetni. 

Ezt tették a magyar kormánnyal attól kezdve, hogy 2010-ben először kétharmados felhatalmazást kapott a Fidesz-KDNP kormánya

- fogalmazott az EP képviselő.

Gál Kinga szerint a kettős mércét bizonyítja az is, hogy Lengyelországban, a konzervatív lengyel kormány távozása után a balliberális kormány azonnal beállt a fősodorba, feltétel nélkül teljesíti Brüsszel elvárásait, majd azonnal megnyitották a pénzcsapokat. „Nekünk jogosan járnak az uniós pénzek, ezek nem adományok, ez nem jóvátétel. A lengyelek esetében a nekik jogosan járó pénzeket felszabadították, és most úgy néz ki, hogy a napokban kikerülnek a hetes cikkely eljárás alól is. Az ilyen eljárásban 

akkor lesz változás, ha a konzervatív jobboldali erők összefogva, megerősödve egy újabb narratívát tudnak hozni. Közösen meg tudják változtatni a hozzáállását, hogy az Európai Parlament mit kérjen számon az Európai Bizottságon. 

Én ebben bízom”- zárta gondolatait Gál Kinga.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.