Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és az egészséges étkezés előmozdítása - hangoztatta a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny döntőjén és díjátadó ünnepségén.
Molnár Karolina a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán tartott eseményen megjegyezte: a megmérettetés jelmondata "Csak tiszta forrásból!", mert ételek elkészítéséhez csak kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehet használni.
Továbbá, mert "tisztelendő az a szándék", mely őrzi a kulturális hagyományokat, köztük a gasztronómiai tradíciót - fűzte hozzá.
Csak tiszta forrásból!
- nem is lehetnének aktuálisabbak ezek a szavak akkor, amikor Európa ételbiztonsági helyzetét felborították a közelmúlt globális eseményei - vélekedett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.