Hírzóna

Ferenc pápánál tett látogatást Sulyok Tamás köztársasági elnök

Ferenc pápánál tett látogatást Sulyok Tamás köztársasági elnök

2024. április 25., csütörtök
Ferenc pápánál tett látogatást Sulyok Tamás köztársasági elnök

Ferenc pápánál tett hivatalos látogatást Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön Vatikánvárosban.

Fotó: Vatikáni Média / Divisione Produzione Fotografica

 

Ferenc pápával a közösségekről, közösségeink jövőjéről beszélgettünk - hangsúlyozta a köztársasági elnök a helyszínen magyar újságíróknak.

Hozzátette: a találkozón érintettek egy személyes témát is, amely a pápa budapesti látogatásakor mondott beszédének egyik üzenetét érintette. Ferenc pápa Szent István egyik intelmét említette, amely úgy szól: légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen - idézte fel Sulyok Tamás, kiemelve: ez Szent István fontos üzenete, s nem véletlen, hogy éppen Ferenc pápa hívta fel rá a figyelmet.

A köztársasági elnök csütörtökön részt vett azon a magánkihallgatáson is, amelyen a pápa a Magyar Nemzeti Zarándoklatra érkezett magyarokat fogadta, majd jelen volt a zarándoklatot lezáró misén a Szent Péter-bazilikában.

Ferenc pápa személyes audiencián fogad, valamint megbeszélést folytatok Pietro Parolin bíboros államtitkárral. Hívő katolikus emberként a legnagyobb megtiszteltetés az, ha Szent Péter utódjával találkozhatom. Imádkozom, hogy a Szentatya kiváló egészségnek örvendjen, és sokáig tudja szolgálni a világ katolikusait

- írta közösségi oldalán Sulyok Tamás.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.