Hírzóna

Szombaton adják át a Szegedért Alapítvány díjait

Szombaton adják át a Szegedért Alapítvány díjait

2024. március 8., péntek
Fotó: Tro Photography/Tari Robert
Szombaton adják át a Szegedért Alapítvány díjait

Szombaton este a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaesten adják át a Szegedért Alapítvány elismeréseit, a civil szervezet idei fődíjasa Varga Endre traumatológus professzor.

 


 

Az alapítvány tudományos kuratóriumának Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Tamás Gábor biológus professzor, a művészeti kuratórium Gregor József-díját Németh György fotóművész, a társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Szűcsné Kolonics Erika közművelődési szakember kapja.

A fődíjas Lapis András szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját kapja. A karcsú, kalapos nőalakkal 2006 óta a szegediek nap mint nap találkozhatnak, hiszen köztéri szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti. A szakkuratóriumok díjazottjai a szobrászművész plakettjét vehetik át.

Az alapítvány idei díjazottjait és a közönséget a Budapest Bár koncertje köszönti Farkas Róbert vezetésével, Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi Bori és Keleti András közreműködésével.

A Szegedért Alapítvány ötlete 1988 októberében született, és Debreczeni Pálnak, a DOMET Ecsetgyár igazgatójának nevéhez fűződik. A civil szervezet 35 éve hű az alapítók által megfogalmazott célhoz: elismerni a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Szeged rangját növelő személyeket, emellett támogatni a város életét gazdagító értékes kezdeményezések, események megvalósítását. 1989 óta 136 olyan szakmájában maradandót, emberségben kiemelkedőt alkotó kiváló személyiség kapta meg a Szegedért Alapítvány fődíját, valamint tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári díjait, aki elnyerte Szeged civil közösségének elismerését és megbecsülését.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.