Hírzóna

Nyugtalanító nyugtatók

Nyugtalanító nyugtatók

2024. március 11., hétfő
Nyugtalanító nyugtatók

Közel 200.000 szem illegális nyugtatót találtak a pénzügyőrök egy szerb rendszámú busz hálófülkéjében a röszkei határátkelőhelyen. A szellőzőrácsok közé elrejtett kétfajta, összesen 17.330 levélnyi gyógyszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai lefoglalták.

 

 

A busz két sofőrje és utasaik az útlevél-ellenőrzés után a vámhatóság munkatársai részére azt nyilatkozták: nem szállítanak vám- és adóköteles árut. A kontrollt végző pénzügyőr erről azonban maga is meg akart győződni, ezért egy alaposabb szemrevételezéssel átvizsgálta a gépkocsi konyháját és hálófülkéjét. A hálóhelyre egyik szellőzőrácsán több zacskó gyógyszert vett észre, ez irányt adott további kutatásának, ami nem volt hiábavaló: két nagyobb dobozból összesen 190.700 pirula került elő. Ezek közül 139.700 szem Rivotril ugyan az OGYÉI gyógyszeradatbázisban megtalálható, hazánkban engedélyezett készítmény, azonban behozatalához és kiviteléhez nemzetközi kereskedelmi engedély szükséges, amellyel sem a sofőr, sem az utasai nem rendelkeztek. Az előzőek mellett bújtatott 51.000 darab Ksalol nevű gyógyszer viszont illegálisnak számít Magyarországon.

 

 

A megtalált nyugtatók – szándékolt hatásmechanizmussukkal épp ellentétben – vélhetően nyugtalanítóan hatottak a buszozókra: palástolt szállításukból ugyanis bűnügy lett. A hazánkban nem engedélyezett készítmény, illetve az engedély nélküli behozatal miatt a NAV munkatársai gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést az illetékes hatóságnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.