Hírzóna

Túszul ejtette tanárait egy állítólag arab származású budapesti diák

Túszul ejtette tanárait egy állítólag arab származású budapesti diák

2024. február 9., péntek
Túszul ejtette tanárait egy állítólag arab származású budapesti diák

Szülői értekezleten szóltak az egyik budai középiskolában a szülőknek: ne lepődjenek meg, ha az egyik diákot rendészek kísérgetik, mert volt vele "egy kis gond" - számolt be a Ripostnak egy szülő. A lap kérdése a szülő szerint azt válaszolták, hogy az egyik arab származású diák azzal fenyegetőzött, hogy fegyvert visz be az iskolába és fejbe lő valakit. 

 

 

A Ripost kérdésére a rendőrség megerősítette: eljárás indult.

Hatalmas pánik tört ki február 1-jén egy budai középiskolában, ugyanis az egyik 18 éves diák túszul ejtette két tanárát és az igazgatót – tudta meg a Ripost. Az állítólag arab származású fiú viselkedése miatt rendőrt kellett hívni, akik végül eljárást is indítottak az ügyben. Az iskola vezetősége egy értekezlet során figyelmeztette a szülőket a fiú miatt kialakult veszélyhelyzetre és intézkedésről is tájékoztatták őket: rendészeket kértek az iskolába.

Az egyik szülő számolt be a szülői értekezletről, részletekkel pedig a rendőrség szolgált.

Fejbe lövök valakit!” - ezzel fenyegetőzött állítólag az az arab származású fiatal, aki miatt most az egész iskolában pánik tört ki. A hétfői szülői értekezleten figyelmeztettek minket, szülőket, hogy az egyik 18 éves diákkal probléma van, aki miatt rendőrt is kellett hívni. Elmondták, hogy ne lepődjünk meg, ha biztonsági őröket fogunk látni a suliban, ugyanis őket arra kérték, hogy kísérgessék a fiút

 - mesélte a lapnak az egyik szülő. 

Néhányan azóta nem merik elengedni a gyermeküket az iskolába. 

A szülői értekezlet óta többen nem engedik iskolába a gyereküket, mert félnek attól, hogy a diák beváltja az ígéretét, fegyvert hoz be magával és lelő valakit. Azóta állítólag online oktatásba helyezték a fiút, de ez egyáltalán nem nyugtat meg, hiszen ettől még bármikor besétálhat az iskolába vagy megvárhat bárkit az intézmény előtt.

A Ripost megkereste a BRFK-t, mit lehet tudni az iskolában történtekről. Azt nem erősítették meg, hogy a fiú arab származású, a válaszuk következő volt:

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. február 1-jén bejelentés alapján mentek ki az említett iskolába, ahonnan előállították az egyik tanulót. A rendelkezésre álló adatok szerint a 18 éves fiú a tanári szobából (ahova egy megbeszélésre hívták be) néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola igazgatóját és két másik pedagógust. A diákot a rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata

 - írták. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.