Hírzóna

Több mint 100 milliós parfüm fogás a röszkei határon

Több mint 100 milliós parfüm fogás a röszkei határon

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 12., hétfő
Több mint 100 milliós parfüm fogás a röszkei határon

Több mint 100 milliós parfüm fogás, az alumíniumszerelvények között mintegy 101 millió forint értékű illatszert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy török rendszámú tehergépjárműben.

 

 

Röntgenvizsgálatra jelentkezett a röszkei határkirendeltségen az a török sofőr, aki a vámokmányok alapján alumíniumprofilokat szállított. Az „átvilágítást” követően azonban kiderült, a rakomány között eltérő méretű és súlyú áruk is találhatóak. 

A további pénzügyőri vámvizsgálat pedig eredményesnek bizonyult: kartondobozokban különféle, védjegyoltalom alatt álló parfümhöz hasonló, összesen 2 372 üveg utánzat lapult, amelyek eredetét a jármű vezetője nem tudta igazolni. A török állampolgár ellen költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a vélhetően hamis parfümök lefoglalása mellett több mint 13 millió 600 ezer forint vámigazgatási bírságot is ki kell fizetnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.