Hírzóna

Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országának egyike

Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országának egyike

2024. február 7., szerda
Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országának egyike

Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országának egyike, miközben az illegális bevándorlást támogató európai országokban már több ezren vesztették életüket terrortámadásokban - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

 

 

A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően Szerbia déli részén csökkent a migrációs nyomás. Ahol erélyes a rendészeti fellépés, ott jelentősen csökken a migráció mértéke.

Az Európai Unió kimutatásai szerint tavaly négyszázezren jutottak be a közösség tagállamaiba, ebbe azonban csak azokat számolták bele, akikről a hatóságoknak tudomásuk van - emelte ki Rétvári Bence. Hozzátette: bár a schengeni határt védő kelet-európai országok komoly erőfeszítéseket tesznek, Németországban és Franciaországban egyre több kedvezményt kapnak az illegális bevándorlók, hogy ott maradhassanak. 

Svédországban nemrég a rendőrség fizethetett kártérítést, amikor a hatósági intézkedések következtében több tüntető megsérült azokban a zavargásokban, amelyeket szíriaiak szerveztek. Franciaországban a migráció kezelését is kritizáló gazdatüntetések egyikén egy francia családot támadtak és öltek meg illegális bevándorlók - hangsúlyozta.

A nemzetközi szervezett bűnözésben résztvevőknek óriási üzlet a migráció, mivel legalább kettő, átlagban öt, de előfordul, hogy személyenként tíz-tizenhárom millió forintot is kifizetnek az érkezők a csempészeknek, hogy Nyugat-Európába jussanak, miközben az EU-ban legálisan tartózkodók ennek töredékéért utazhatnak a közösség területén.

Az államtitkár beszámolója szerint Magyarországon öt százalék azok aránya, akik úgy gondolják, hogy erőszakos bűncselekmény áldozataivá válhatnak, míg Svédországban ez az arány már 60 százalék.

Az egykor csodált nyugati mintaállamok tehetetlenek a migrációs nyomással szemben, elveszítik nemzeti identitásukat, így már már nincs is mihez integrálniuk a bevándorlókat - jegyezte meg. 

A legutóbbi nemzeti konzultáció világosan megmutatta, hogy a magyarok 99 százaléka ellenzi a migránsgettók idetelepítését. Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb államának egyike, miközben Európában az utóbbi tíz évben immár kétezer ember vált terrortámadások áldozatává.

Rétvári Bence elmondta: júliustól Magyarország látja el az EU soros elnökségét, ami tágabb lehetőségeket biztosít, mivel több formációban, így a bel- és igazságügyi tanácsban is "nagyobb befolyással tárgyalhatunk". Magyarország számára az elsődleges feladatok közé tartozik a határok védelme, az illegális bevándorlás visszaszorítása, a Szerbiával közös feladatok pedig már bizonyították, hogy ez lehetséges - hangsúlyozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.