Hírzóna

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját

2024. február 20., kedd
Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját: szeptember 27-én és 28-án több mint száz helyszínen várhatóan kétezernél is több program várja majd a tudomány iránt érdeklődőket.
 

Tájékoztatásuk szerint Magyarországon idén is több száz intézmény - egyetem, kutatóintézet, könyvtár, levéltár és múzeum - csatlakozik az eseményhez, amelyet huszadik alkalommal rendeznek meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kutatói életpályát és a tudományos kutatást.

A Kutatók éjszakáját hagyományosan szeptember utolsó péntekjén, illetve szombatján rendezik meg egész Európában.

A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók éjszakája honlapján (www.kutatokejszakaja.hu), valamint a rendezvény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/kutatokejszakaja), amelyeken addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világából

 - olvasható a közleményben.

A Kutatók éjszakáját idén is az RCISD Regionális Tudásközpont és a köré szerveződött FAWORIT konzorcium rendezi, amely tizedik alkalommal nyerte el az Európai Unió (EU) Marie Sklodowska Curie programjának (MSCA) támogatását.

A szervező konzorcium tagja a RCISD Regionális Tudásközpont, a Nők a Tudományban Egyesület, a Hétfa Kutatóintézet, a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és az Óbudai Egyetem.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.