Hírzóna

Halálos baleset történt az M7-es autópályán (VIDEÓ)

Halálos baleset történt az M7-es autópályán (VIDEÓ)

2024. február 25., vasárnap
Halálos baleset történt az M7-es autópályán (VIDEÓ)

Súlyos baleset történt az M7-es autópályán Velencénél, emiatt a főváros felé vezető oldalon Pákozdnál, míg Letenye irányába a kápolnásnyéki kihajtónál leterelik a forgalmat – közölte az Útinform vasárnap reggel a honlapján.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több, különálló közúti közlekedési baleset történt vasárnap reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében,

Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd nyomán kialakult rossz látási viszonyok miatt.

A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás – írták.

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – tudatta a katasztrófavédelem.

A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket és a karambolok helyszínén vannak a mentők is – tették hozzá. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

Az autópálya-fenntartó MKIF Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt Kápolnásnyék térségében.

Az Útinform korábban azt írta, a balesetet már a 30-as kilométernél lévő martonvásári kihajtónál letérve, a 7-es főúton is el lehet kerülni. Hozzátették: az M7-es autópályán, a Velencei tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok. A belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet, ezért érdemes nagyobb követési távolság tartani.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.